Wilt u reserveren? bel ons via 0252 21 18 80
Historisch de engel

Restaurant Bar en Zalencentrum De Engel is gesitueerd in de gelijknamige buurtschap in bloemendorp Lisse. Een naam die afstamt van Herberg de Witte Engel, een in de 17e eeuw zeer geliefd oord.

Tegenwoordig spelen bloemen een belangrijke rol in de uitstraling van De Engel. Zo trekt jaarlijks het beroemde bloemencorso voorbij aan het restaurant en zijn de hotelkamers met bloemenprint gedecoreerd. Een kleurrijke erfenis uit de jaren ’20 toen de bloembollenhandel floreerde in De Engel en daarom bekend stond. In die tijd bestond café De Engel al enige decennia. Begonnen als café in 1897, overgenomen door familie Juffermans in 1929 en uitgegroeid tot fenomeen in de duin- en bollenstreek en de naam ‘bij Juf’ is inmiddels een begrip. Naast een heerlijke borrel biedt De Engel locatie aan bruiloften en feesten en mensen die heerlijk komen lunchen of dineren, zakelijke meetings houden en/of willen blijven slapen in het naastgelegen hotel.

Met trots staat inmiddels de 3e generatie Juffermans aan het roer waarbij er dagelijks gewerkt wordt aan het creëren van een vriendelijke en gastvrije omgeving waarbij onze gasten zich thuisvoelen.

Een artikel uit Leven! Magazine, nummer 56:

‘We schrijven geschiedenis met onze gasten’

Het begon met een café, zoals in een café, in het oude buurtschap De Engel. En het café is er nog steeds, ingelijfd inmiddels door de uitbreiding van De Engel door de decennia heen. Anno 2022 is deze trekpleister op de doorgaande N208 van Sassem naar Lisse een plek om van alles te proeven, te vieren en te delen. En wat is het nieuwe restaurant prachtig geworden…

Hotel, cafe, restaurant en zalencentrum. Dat is de volgorde van de activiteiten van De Engel. Kijk maar even op de frisse nieuwe website. Maar in de praktijk loopt het letterlijk allemaal door elkaar heen. Het is kruipdoor sluipdoor bij De Engel en dat maakt het nou juist zo gezellig. Tuurlijk zijn er tussenwandjes en deuren en kun je apart zalen huren voor huwelijk, bedrijfsfeesten, verjaardagen, trouwerijen of gewoon omdat je een feest wilt geven. Alles kan, alles is te combineren, voor alles is een oplossing. Dat is een beetje het motto van het driemanschap met de dagelijkse verantwoordelijkheid; erfgenamen Eric Juffermans en zijn nicht Karin Juffermans. Zij namen het bedrijf destijds van hun beide vaders over, en Suzanne Juffermans de echtgenote van Eric. De klus wordt dagelijks geklaard met 45 medewerkers.

Bruin café
Vroeger was alles anders. Nou ja, bijna alles. Want sommige dingen moeten vooral blijven zoals het was. Zoals de Perzische kleedjes op tafel, de bar, het biljart, de schrootjeswand, het flamelicht, de stamtafel èn de stamgasten die daar al veertig jaar hun krantje lezen en hun bakkie doen. Wat een geluk dat de familie Juffermans dit stuk geschiedenis heeft weten te bewaren. De zwart wit foto’s aan de wand tonen de rijke geschiedenis van deze locatie. De Engel heeft om te beginnen een unieke grote parkeerplaats met ruimte voor 80 auto’s en bussen. Toch belangrijk als je 120 man uitnodigt voor je feest. Er is een Engelenzaal voor max 70 gasten, met eventueel open doorgang tot het café en er is de aparte grote zaal met maximaal ruimte voor 180 feestgangers. Wie wil blijven slapen kan terecht in een van de elf luxe kamers waarvan één familiekamer.

Restaurant
Aan de voorzijde van het café, aan de straatkant, was al het restaurant gevestigd, de plek die nu compleet opnieuw ingericht is, met extra ruimte in de breedte. Met hulp van de interieurarchitect is een match gevonden die de huiselijkheid van De Engel accentueert en tegelijk een ‘vintage’ sfeer heeft met een mondiaal karakter. Een regelrechte aanwinst. Het is herkenbaar, huiselijk en afwisselend met rechte en ronde zitjes, zachte kleuren en tal van huiselijke elementen. Prachtig aansluitend op wat er al was en passend bij de wensen van deze tijd. Het restaurant is er voor de lunch en het diner, maar wordt ook gebruikt voor het ontbijt van de hotelgasten. Het restaurant biedt plaats aan 55 gasten. Eric: ‘We hebben een sprong voorwaarts gemaakt met dit vernieuwde concept. Dat hebben we direct gemerkt aan de reacties. En onze keukenbrigade is op orde, we hebben een geweldig vast team nu. Dat is het eerste dat je op orde moet hebben.’

Foto impressie de Engel
Foto impressie de Engel
Foto impressie de Engel